• Homepage
  • >
  • P
  • >
  • Paul Verlaine – Chanson d’automne

Artist Paul Verlaine - Låttitel Chanson d'automne

Text och översättning: Paul Verlaine - Chanson d'automne. Under hittar du låttexten ed översättningen visad sida vid sida! På vår hemsida kan du hitta många fler låttexter med med översättningar av Paul Verlaine! Granska vårt arkiv och de andra texterna, till exempel kan du trycka på bokstaven P i Paul Verlaine och se vilka fler låtar vi har av Paul Verlaine i vårt arkiv, till exempel [acf field="Songtitle"

Original

Les sanglots longs
des violons
de l’automne
blessent mon cœur
d’une langueur
monotone. Tout suffocant
et blême, quand
sonne l’heure,
je me souviens
des jours anciens
et je pleure. Et je m’en vais
au vent mauvais
qui m’emporte
deçà, delà,
pareil à la
feuille morte. 

Översättning

Höstens violiners
långa snyftningar
sårar mitt hjärta
med en entonig
längtan. Helt beklämd
och blek,
när klockan slår,
erinrar jag
mig flydda
dagar och jag gråter;
och jag går min väg
i den onda vinden
som för mig än hit,
än dit,
liksom det vissna lövet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *